Author Topic: Kus-mida-miks ja milleks?  (Read 5111 times)

RandoM

• Guest
Kus-mida-miks ja milleks?
« on: April 23, 2008, 09:15:30 PM »
Tervist,

Osad teist ilmselt teavad mind, teised ilmselt mitte.

Viimased poolteist kuud olen olnud tegev sellises ettevõttes nagu Hobbybox (Paldiski mnt 125 kui reklaami tohib teha). Et minu teadmised mudelismivallas on küll väga põhjalikud, ent kahjuks tohutult spetsiifilised siis olekski tarvis teise valdkonna inimestelt teada:

Mida teil on vaja?
Palju teil on vaja?
Millal teil on vaja?
Palju te nõus maksma olete?

Mis on muidugi mõneti nõme on see, et seoses olematu dollari kursiga ei ole meil mitte mingil juhul võimalik konkureerida netipoodidega hinna suhtes. Hind Eestis jääb praegusel hetkel alati vähemalt 10%-15% kallimaks kui USA's. Mis teeb asja veel nõmedamaks on see, et crawlerimehed on targad inimesed (Ja tark ei torma, nagu vanasõnagi ütleb), ehk teil ei ole juppe eile, või äärmisel juhul kohe vaja.

Ehk lõplik küsimus oleks, mis on see, mis tooks Teid meie juurde ikka ja jälle tagasi? Kasvõi kohvi jooma ja präänikut sööma?

Parimat,
Rando Mere

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
Re: Kus-mida-miks ja milleks?
« Reply #1 on: April 23, 2008, 09:27:43 PM »
Mulle oleks vaja kamaluga lipo akusid ja laadijat, kuid me mõlemad juba teame, et need sul seal ka olemas. Üks vajalik kaup oleks kindlasti rehvid ja veljed, mida ka natuke kulub. Millised just popid on, leiab ehk siit foorumist. Tamya Clodbusteri silladetailidele oleks ka ilmselt turgu. Muidugi hinnad ei tohiks (oluliselt) ületada usa hindu koos maksudega, sest siis kaob ostjal ilmselt huvi. Nagu sa isegi ütlesid, kiiret pole kuhugi ja paar nädalat väljamaa kaupa oodata pole eriti probleemiks. Ronimiskaup on siiski suht spetsiifiline ja turg neile väga-piiratud. Võib vist kahe käe sõrmedel need inimesed kokku lugeda, kes üldse millestki võiks huvitatud olla. ;)
« Last Edit: April 24, 2008, 09:57:17 AM by R0mm »
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

tola555

• Guest
« Reply #2 on: April 24, 2008, 07:50:20 AM »
Kuluvaid osasid võiks ikka olla poes, eriti veel neid, mida saab teiste mudelite juures kasutada. Lingi kinnitused, mootorid, amordid kui juba ei ole neid poes.
Aga eks kallimate asjadega on vast tõesti nii, et hind paneb asja paika. Kui postikulu ja käibemaks juurde arvestada, siis hind ei tohiks küll kallim olla üle 10% kui USA netipoodidel. Mitte nii nagu Mudelipoel on asjadel köhimapanev hind, eriti kui oled just enne netipoodides tuulanud.
Mul vend näiteks omab töökoda ja võtab varuosad maaletoojalt, saab 10..25% odavamalt ja klient saab kauba kätte sama hinnaga, mis mujal poodides. Töökoda saab oma osa kätte ja klient on rahul. Aga kui on nii, et ostetakse jaemüüjalt ja lisatakse sinna otsa, siis ma ei näe asjal mõtet.
Aga minu esimene crawler saab olema taoline: http://notsu.pri.ee/asd/index.php.html

Anyway, edu ja ärge liiga suuri riske võtke.

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #3 on: April 24, 2008, 09:14:18 AM »
Heip ja teretulemast ;)

Ma olen suhteliselt kindel et meie seltskond kedagi pystirikkaks ei tee aga kasulikud saame teineteisele olla kindlasti :)

reklaam ja allahindlus pakkumised crawleri juppidele siin foorumi osas on alati oodatud  ;D

Nyyd aga mida mina eesti mudeli poest ostaks või teistele soovitaks ...
1. Valmis crawler ( Tamiya CR01 või Axial AX10 )
2. Tamiya Clodbusteri ja Axial AX10 sillad ja nende juppe ( palju pole vaja mõnest komplektist piisaks )
3. Castle Creationi Mamba Max ESC ja Castle Creationi 10A BEC võiks alati yks riiulis olla.
4: Team Integgy Lathe mootoreid 45t - 65t
5. MG955 servosid - odavad et uputada
6. Proline Rehvisid võiks valik olla 2.2 suuruses võiks kogu valik ees olla sest erineval pinnasel toimib erinev rehv - neid ka erineva rehvi seguga - hetkel enamusel ainult 1 jooks rehve. Ja velgesid võiks kah mõni olla.
     40 suurusega rehve võiks kah olla nagu Moab XL - aga nende nõudlus tunduvalt väiksem - ja varsti peaks uus mudel tulema.
7. lexani keredede valik peaks kohal olema - sest vaheldust peab ju saama.

Esialgu aitab.
kokkuvõtteks võin öelda et hakake looma kontakte Proline ja Axialiga
ning võibolla ka usa crawlimis juppe myyva neti poe esinduseks eestis - sest inimestel peab olema võimalus ka suvalisi asju tellida.
« Last Edit: April 24, 2008, 09:15:31 AM by admin »

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #4 on: April 24, 2008, 09:54:56 AM »
Just jah axiali juppe võiks küll olla. Eriti nn option partse ja axiali 2.2 bead-lock velgesid. Kõik ikka mõistliku hinnaga, mis eeldaks ostmist tootjalt.
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #5 on: June 05, 2008, 09:04:04 AM »
Huvitav - kuipalju asju juba riiulist saada on  :-?