Mõni võibolla mäletab, et ma eelmine aasta sellel teemal midagi virisesin.
Eelmine aasta siis võeti iga võistleja 4 edukama võistluse tulemused ja liideti kokku.
Minu probleem selle süsteemiga oli, et ühe võistluse esikoht võib sedasi anda kehvemad punktid hooaja arvestuses, kui teise võistluse viimane. Näiteks, kui võrrelda eelmise aasta esimest ja viimast võistlust
http://rc.bg.ee/forum/YaBB.pl?num=1178609460/6#6.
See muidugi ei sega, kui käia igal võistlusel, aga rõhk peaks olema ikka sõidu- mitte planeerimisoskusel

Eelmine aasta see küll lõpptulemust kuidagi ei mõjutanud, aga kuna see aasta on võistlejaid ka rohkem siis võiks äkki midagi võrdsemat välja mõelda.
Minu ettepanek oleks: võistluse esiviisik saab hooaja punkte vastavalt 50,40,30,20,10. Kes osa ei võtnud või jäi esiviisikust välja saavad 0 punkti. Sellega annab iga võistlus hooaja lõikes võrdse panuse ja saab ka nende võistlejate hooaja tulemuse leida, kes käisid vähem kui neljal võistlusel.
Olen nõus, et see on võibolla liiga lihtne (võrdsete punktide võimalus on suur), võiks anda veel näiteks ühe punkti iga raja parimale ja kasvõi näiteks võistlusest osavõtmise eest.
Siin on tegemist muidugi lihtaslt minu isikliku arvamusega. Reaalset kaalu omab ainult hooaja korraldaja tahe