Author Topic: Hooaja punktide arvestamine  (Read 6486 times)

antix

• Global Moderator
  • crawl team
  • kardaanid, amordid, sensorid ja harjad on kurjast
    • View Profile
Hooaja punktide arvestamine
« on: April 03, 2008, 01:30:41 PM »
Mõni võibolla mäletab, et ma eelmine aasta sellel teemal midagi virisesin.

Eelmine aasta siis võeti iga võistleja 4 edukama võistluse tulemused ja liideti kokku.

Minu probleem selle süsteemiga oli, et ühe võistluse esikoht võib sedasi anda kehvemad punktid hooaja arvestuses, kui teise võistluse viimane.  Näiteks, kui võrrelda eelmise aasta esimest ja viimast võistlust http://rc.bg.ee/forum/YaBB.pl?num=1178609460/6#6.
See muidugi ei sega, kui käia igal võistlusel, aga rõhk peaks olema ikka sõidu- mitte planeerimisoskusel  :)

Eelmine aasta see küll lõpptulemust kuidagi ei mõjutanud, aga kuna see aasta on võistlejaid ka rohkem siis võiks äkki midagi võrdsemat välja mõelda.

Minu ettepanek oleks: võistluse esiviisik saab hooaja punkte vastavalt 50,40,30,20,10. Kes osa ei võtnud või jäi esiviisikust välja saavad 0 punkti. Sellega annab iga võistlus hooaja lõikes võrdse panuse ja saab ka nende võistlejate hooaja tulemuse leida, kes käisid vähem kui neljal võistlusel.
Olen nõus, et see on võibolla liiga lihtne (võrdsete punktide võimalus on suur), võiks anda veel näiteks ühe punkti iga raja parimale ja kasvõi näiteks võistlusest osavõtmise eest.

Siin on tegemist muidugi lihtaslt minu isikliku arvamusega. Reaalset kaalu omab ainult hooaja korraldaja tahe ;)

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
Re: Hooaja punktide arvestamine
« Reply #1 on: April 03, 2008, 01:41:49 PM »
Kõlas loogiliselt eelmine aasta ja siiani kõlab loogiliselt :)
vaatame mida potensiaalsed võistlejad arvavad ja siis otsustame.
Kindlasti meeldiks mulle lisada punkti juurde kui võidad raja - aga see kohe automaatselt tähendab et igal võistlusel peab olema samapalju radu  :-/

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #2 on: September 07, 2008, 09:01:20 PM »
Kuidas siis täpne arvestus välja hakkab nägema? Minu pakutud süsteem ei lähe?

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #3 on: September 08, 2008, 10:38:37 AM »
Yle eelmise võistluse järel sai enamvähem otsustatud et hooaja kokkuvõtte võiks arvutada selliseselt:

1 koht = 10 punkti
2 koht = 8 punkti
3 koht = 7 punkti
4 koht = 6 punkti
5 koht = 5 punkti

Aga lugedes nyyd Antixi kõige esimest postitust uuesti siis ma ei näe probleemi miks ei võiks siia lisada näiteks KÕIGILE
kohal olnud võistlejatele 1 punkti ja sammuti raja parimale yhe punkti lisaks ( kui parimaid on mitu - ei saa keegi punkti sellest rajast )

Sellise arvutus peaks olema õiglane kõigi suhtes - kes on parim rajal saab tasu ja kes yldse kohale ei tule ei saa.  [smiley=thinking.gif]

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #4 on: September 08, 2008, 11:49:49 AM »
Kohapunktid võiksid siiski vähe suuremad olla. Praegu 10,8,7,6,5 süsteemi järgi on võimalik saada radade võitmise arvelt kolmanda koha sõitjal näiteks rohkem punkte, kui teise koha sõitja. Kui võistlusel on üle kolme raja siis on võimalik ka võitjast rohkem punkte saada.

Et siis võistlusel saavutatud koht võiks ka üldarvestuses vastava tulemuse anda. Kui kohapunktide vahed oleksid suuremad, siis lõpparvestus vastaks otseselt saavutatud kohtadele ja radade võitmise boonuspunktid hoiaksid ära võrdsete punktide tõenäosuse.

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #5 on: September 08, 2008, 12:36:57 PM »
Mõistan - aga milline oleks sinu pakkumine ? :)
0.5 punkti raja võitmise eest ?

Lisaks näen probleemi veel selles et kui arvesse lähevad kõik hooaja võistlused siis superi klassis kus on ainuke viis punktidest ilma jääda ainult puudumine suhteliselt karm puudus kokkuvõtte juures.

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #6 on: September 08, 2008, 12:54:38 PM »
Miks on hooaja kalendris muutused?
Twin Force
Axial Blazer

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #7 on: September 08, 2008, 01:04:57 PM »
Miks on hooaja kalendris muutused?

Sest kolm võistlejat avaldasid vastavat vajadust - ja mul eiolnud midagi selle vastu.

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #8 on: September 08, 2008, 01:17:23 PM »
Mõistan - aga milline oleks sinu pakkumine ? :)
0.5 punkti raja võitmise eest ?

Lisaks näen probleemi veel selles et kui arvesse lähevad kõik hooaja võistlused siis superi klassis kus on ainuke viis punktidest ilma jääda ainult puudumine suhteliselt karm puudus kokkuvõtte juures.

Ainult nelja parema tulemuse arvestamine jääks ikkagi kehtima. Ilma selleta ei saa.

Minu pakkumine oli esimeses kirjas toodud 50,40,30,20,10.
Kui tahetakse võitu kaalukamaks teha siis 55,40,30,20,10?

Boonuspunktid siis nii nagu pakkusid "raja parimale yhe punkti lisaks ( kui parimaid on mitu - ei saa keegi punkti sellest rajast )".
See osalemise eest punktiandmine ei olnud mul eriti läbimõeldud. See ei anna tegelikult midagi tarka juurde ja tuleks ära jätta.

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #9 on: September 08, 2008, 01:45:11 PM »
See osalemise eest punktiandmine ei olnud mul eriti läbimõeldud. See ei anna tegelikult midagi tarka juurde ja tuleks ära jätta.

Whell .... kohalkäimist ja osavõtmist peab tunnustama -
sest vastasel juhul tuleb mõni uus crawleri omanik - jääb 2.2 klassis viimaseks ning punktidest ilma - täpselt sammmuti nagu see mees kes ei tea meie foorumist mitte ööd ega päeva ja joob kodus õlut.

Seega premeerida tuleb.
Lisaks näen et võistlustel võiks anda punkte mõne eriti silmapaistva tegevuse eest .... Super Giga effektne silla murdmine, kohtuniku abistamine jne. midagi sellist mis jääb silma kohtuinikule ... ja seda annaks sammuti võistluse lõpus yhele võistlejale.

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #10 on: September 08, 2008, 02:23:59 PM »
Teeks ikka nii, et punkte antakse võistlemise eest, mitte kõrvaliste tegevuste eest. Ni ivõib juhtuda, et kõige tublim rajal jääb lõpuks hoopis kehvale kohale, sest teistele on jagatud punkte autode lõhkumise eest, kohtunike abistamise eest, õllejoomise eest ja veel muude asjade eest, mis tegelikult raja puhta läbimisega isegi mitte kaudselt seotud pole.

Mis puutub hooaja arvestusse, siis vahed esimese kolme koha vahel võiks olla 2 punkti ja edasi üks punkt (12-10-8-7-6-5-4-3-2-1). Mingeid lisapunkte minuarvates poleks vaja anda. Aga kui neid saab, ega siis ka midagi katki pole.
Kohalkäimise eest pole justkui ka vaja mingit boonust jagada, kuna mittetulemine ise juba annab ju karistuse (mida siiani vist küll rakendatud ei ole).
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #11 on: September 08, 2008, 03:12:26 PM »
Tore - lõpuks ometi elav arutelu  [smiley=clapping.gif]

Kõige parem võistleja saab ikka kõige paremad punktid - see on selge ja esimene võistleja on õnnelik.
ylejäänud võislejatel pole aga enam millegi yle väga rahul olla ... sest teiseks juba jäädakse.
Antixi pakutud punkti lahendus paistab aga ysna mõistlik juba
ning teeks arvutamise tulemuse suht selgeks ja radade lisapunktidega välistab igasugused viigid.

Silmapaistva tegevuse eest punkti andmine vajab veel veidi mõtlemist ja seda tagantjärgi nagunii rakendada ei saa.
Seega pole see sel aastal väga põletav teema.

Kohalkäimine on tõesti vabatahtlik ja kedagi mitte ilmumise pärast ei karistata. AGA kohal olemine peaks premeeritud saama - olenematta mitmendale kohale sa tulid.