Author Topic: Reeglid 2009 arutelu  (Read 19263 times)

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
Re: Reeglid 2009 arutelu
« Reply #30 on: April 20, 2009, 11:17:34 AM »
See tagurduste lugemine oli jah kohtuniku kiusamine tõesti ... kuid värava kohta maksimum 20 punkti peab ikka lugema ...  

Me pole siiani arvestanud raja maksimum punkte -
Soome võistlustel sai seda proovitud ja 40 punkti täitudes võtsid oma masina õnnetult kaenlasse ja jalutasid rajalt ära.
See oli aga nii tobe olukord et sa isegi ei saanud viimaseid väravaid proovidagi ja see tappis võistlusvaimu jube kähku ära.
Seega ma arvan et raja maksimumi võiks yldse ära kustutada ja anda kõigile võimalus kogu rada läbi sõita ( ehk nagu me siiani teinud ka oleme )

Tarmo T.

• crawl team
  • *
  • Metal Maniac
    • View Profile
    • TTO Metals
« Reply #31 on: April 20, 2009, 11:58:31 AM »
Jah. See oleks kena. Uutele tulijatele nagu mina ja intz oleks see üsna kasulik.
Summit::4S
XR-10::3S::DX7

antix

• Global Moderator
  • crawl team
  • kardaanid, amordid, sensorid ja harjad on kurjast
    • View Profile
« Reply #32 on: April 20, 2009, 01:41:14 PM »
Selle 20 punkti arvestamine oli vist lihtsam, kuna scoresheetil sai antud väravale määratud ruum lihtsalt täis? Või ma mäletan valesti?

Raja maksimumpunktide ära kaotamisele olen vastu, sest pole päris õige, kui inimene üritab kõigest väest ja saab raja pealt viie värava eest 100 punkti kokku, aga siis teine otsustab, et ta ei viitsi seda proovidagi ja saab 50 punkti.

Enda tulemusele mõeldes sooviks ka, et punktid rajal ikkagi 40 peal ära piiratakse, et ühe ebaõnnestunud raja pärst kõik täiesti hukas ei oleks.

Üle neljakümne skoore oli eelmine aasta keskmiselt 0.8 võistluse kohta (mõlemad klassid kokku).
See muidugi ei pruugi olla indikaator jooksva aasta kohta. Selle aasta rajad tulevad kinlasti palju keerulisemad  :)

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #33 on: April 21, 2009, 11:23:35 AM »
Ok tagurdamise lugemine kõlab juba isegi hästi ... ja scoresheedil tõesti 20 kohta - seega arvutuse tegemine lihtne.

Rada on kõigile võrdne kui keegi saab rajalt 100 punkti siis anname rajast loobujale 110 punkti ehk rajalt saadud maksimum punktid plus 10 näiteks.

Aga kui jätame 40 maksimumiks ja hakkame seda lugema siis tuleb tahes tahtmata võistluse lõpuks viike - ja et seda vältida peaks olema rohkem radasid ... see aga venitaks päeva pikemaks ....
või peaks kasutusele võtma raja maksimum aja

Selle aasta rajad kindlasti tulevad PALJU RASKEMAD  [smiley=mr-t.gif]

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #34 on: April 21, 2009, 12:48:56 PM »
Viikide vastu aitab see värava läbimise punktide arvestuse klausel ("Need punktid lahutatakse lõpptulemustes rajal saadud punktidest"), mis reeglites sees. Ehk siis kes punktidega lõhki lähevad saavad mitte 40 punkti, vaid 40 miinus läbitud väravad. Kui kõik just täpselt teise värava juures lõhki ei lähe, siis saab osavus ikkagi arvestatud ja punktid ei lähe astronoomiliseks.

Ajalimiiti ka ei taha. (tundub, et ma olen hirmus viriseja - ükski asi ei sobi)

Selle 40 punkti arvestamise hea pool on veel see, et olemasolevaid reegleid muutma ei pea, ainult järgima  :)

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #35 on: May 02, 2009, 10:40:25 AM »
40 punkti raja kohta on liiga vähe siiski
aga arutasin teemat "peakohtunikuga" ja leidsime et raja maksimum võiks olla 60 karistuspunkti -
siis on sõit sellel rajal läbi.
20 punkti arvestus iga värava kohta jääb ja tagurduste arvestamine ei piirdu kymnega.

Nemesis

• Guest
« Reply #36 on: May 05, 2009, 11:52:25 PM »
Lihtsalt mainin ära....
Reeglites peaks kirjas olema ka hooaja punktiarvestuse süsteem.
Tekkis hetkeks küsimus et mitu võistlust hooaja jooksul arvesse läheb aga leidsin vastuse eelmise aasta kokkuvõttest

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #37 on: May 06, 2009, 12:27:59 AM »
Neid pole reeglites sellepärast, et iga klubi saaks samu reegleid kasutada, aga hooaja arvestuse ise otsustada :P