Author Topic: Trail Force 2.2  (Read 9394 times)

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
Trail Force 2.2
« on: April 15, 2009, 10:16:16 PM »
Kuna Aksel sai noorematele põlvkondadele "kingitud", siis tekkis kibekiire vajadus olemasolevatest juppides mingine Frankenstein kokku kloppsida. Loomulikult sai omamoodi "Elanor" taas keldrist üles otsitud. Just Seesama Twin Force, mille Superiks ning 2.2-ks ehitamine on mulle juba 2x üle jõu käinud. Seekord siis kolmas katse.

Otsustasin silla kokku panna kahest nn Lühemast poolest (mis eelmine kord mõõtudest 3-4 mm välja läks). Seekord otsustasin lühemaid pooli vähekene kärpida, et kindla peale 2.2 klassi reeglitele vastaks.
Lühema poole dogbone on originaalis 9 cm pikk. Mul õnnestus leida Gga Crusheri dogboned, mis on 6.8 cm pikad. Seega sillad saab teoreetiliselt 4.4 cm kitsamad kui eelmisel katsetusel... ja see kõlab hästi. Ainus probleem on et kuidas need dogboned Hobikeskusest kätte saab, ehk et kas nad on võimelised tellima. Homme lähen seda asja lähemalt uurima.
Raamiks otsustasin võtta X-Traili ja TF käigukasti koos plaadiga sinna vahele kompunnida. Pärast mõningaid erinevaid variante leidsin praeguste võimaluste juures ideaalse lahenduse.
Alumisteks linkideks kasutan Axiali painutatud linke. Leidsin kolahunnikust ball-endid ja Baltic Boltist tikkpoldid nende ühendamiseks. Loodetavasti saan sillad järgmise nädala jooksul saetud ja külge proovitud. Ülemised lingid hakkavad sillal kinnituma diffri keskele ülesse. Selle tarbeks teen väikese püstise "plaadi" kahe silla ühenduskoha vahele. Süsinikust, sest seda on lihtne dremeliga töödelda ja puurida.
Hetkel pole selge kuhu ja kuidas servo konnitada. Seda...Achilleuse kanda hakkan lahendama siis kui auto on roller

Progress so far...

..jah, mootor jääb jube kõrgele, kuid hetkel paremat lahendust pole. Ideaalstsenaariumi järgi hakkab masinat kunagi liigutama Axiali käigukast koos plaadiga

...kui keegi peaks kahtlustama et plaadi kinnituse "seibideks" on axiali lockerid, siis osutub see kahtlus õigeks. Oma ülesannet nad täidavad ja sellest piisab.

Puudu on veel ülemised lingid, kuid Axiali omad jäävad pisut lühikeseks. Mul peaks kuskil vedelema kimp Traxxase pushrode, kui üles leian, siis proovin neid kasutada.

Otsustasin, et teen budget masina, ja seepärast lähevad käiku mingid odavad valged veljed, mida võib nähe minu vanas TF teemas. Mud Slingerid liimin sinna peale, kummiliimiga ja 2-3 tilga superliimiga, et oleks hiljem võimalik eemaldada.

Oodatud on igasugused soovitused ja nö abipakkumised jubinate osas. Antix pakkus juba amorte+vedrusi. Kuna ma pole veel päris kindel, kas nii lühikesi kasutada saan, siis ootan ära hetke kui sillad raami küljes kinni on.
« Last Edit: April 15, 2009, 10:23:19 PM by Indrek_S »
Twin Force
Axial Blazer

antix

• Global Moderator
  • crawl team
  • kardaanid, amordid, sensorid ja harjad on kurjast
    • View Profile
Re: Trail Force 2.2
« Reply #1 on: April 15, 2009, 11:42:11 PM »
Minu 2.2 sõidab nendega http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXTP77
Kaalusin ka neid giga omasid, aga ei viitsinud küsima minna, et kas/mis raha eest/millal neid saab.

Need duratraxi vidinad on jube peenikesed, aga slipperiga suudavad oma kuju hoida küll.

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #2 on: April 16, 2009, 08:54:35 AM »
Ülemisteks linkideks sobivad täitsa hästi 3M keermelatist (müüakse näiteks baltic boltis 1 meetrise jupina) tehtud paraja pikkusega pulgad, millele keerad siis munaka otsa. Muidugi kui sul on 4M keermelatile sobiva suurusega munakas, siis kasuta 4M keermelatti. Nii väikese pikkuse puhul nagu sul vaja on, jääb see latt täielikult jäik. ise kasutan sama süsteemi ainult, et peale on pandud 8mm alutoru ja et keermelatt ilusti tsentris püsiks, siis on otsadesse keermelatile pandud jupp kütusevoolikut, mis parasjagu lukustab selle lati ilusti torusse ära.
Muus osas hetkel soovitusi anda ei oska. Jõudu ehitamisel! Ega see esimene ronimine enam kaugel pole  [smiley=grind.gif]
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #3 on: April 16, 2009, 02:58:27 PM »
Lahe - tahan silla saagimist juba näha  [smiley=hack.gif]

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #4 on: April 26, 2009, 05:53:05 PM »
Sillad lõigatud. Laius 26.3 cm võllide otstest

Twin Force
Axial Blazer

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #5 on: May 12, 2009, 03:30:24 PM »
Vahepeal niipalju tehtud, et alumiste linkide ja amortide kinnitused (kui ma need sillale peaks kinnitama) on tehtud.

Mis on TF sildade puhul veel eeliseks (lisaks piiramatule silla laiuse reguleerimisele) - kardaani sisenemise nurka saab vabalt muuta. Ehk et difri korpus kogu täiega pöörab ümber horisontaaltelje. See võimaldab näiteks mootori panna otse silla peale raami külge ja tuua pisikese slider-kardaaniga ülevalt silda sisse (kui selline lahendus peaks kasulik/vajalik olema). Lisaks saab rahulikult roolivardad panna käima silla ragant, neid painutamata.
Õhtul viskan mõned pildid kah ülesse.

PS! ikkagi otsin a 1mm paksust alumiiniumplaati (väikest). Avastasin, t tekstoliidi töötlemine dremeliga tekitab väga palju pahat tolmu ja kodustes tingimustes (ja ilma maskita) mõeldamatu.
« Last Edit: May 12, 2009, 03:31:47 PM by Indrek_S »
Twin Force
Axial Blazer

Tarmo T.

• crawl team
  • *
  • Metal Maniac
    • View Profile
    • TTO Metals
« Reply #6 on: May 12, 2009, 07:35:31 PM »
Hea, et asi edeneb vaikselt. Vahepeal oli mul juba mõte, et asi surnud tänu masule. Alu plaati on endal olemas. Küll, kõige õhem on 6mm. ;D
Summit::4S
XR-10::3S::DX7

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #7 on: May 12, 2009, 08:16:18 PM »
ise ehitamise juures ongi see hea pool, et raha kulub vähe  ;)
Twin Force
Axial Blazer

intz

• crawl team
  • *
  • crawleri omanik alates 13.04.2009
    • View Profile
« Reply #8 on: May 12, 2009, 09:14:37 PM »
ise ehitamise juures ongi see hea pool, et raha kulub vähe  ;)
Teistpidi võttes kulub jälle rohkem, kui juppe pole ja pead poest uued ostma.
Catch me if you can :D?

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #9 on: May 12, 2009, 10:06:43 PM »
Indrekul õigus - ise ehitamine on odavam - poest pole midagi vaja ... ehk ainult 100 krooni eest materjali
ja RC sildasid ning käigukasti ... ylejäänu on ehitamise rõõm. Ja minumeelest on ehitamise rõõm sõidurõõmust suurem  [smiley=hack.gif]

ok tagasi teemasse.
Vaatan neid kyosho sildasid ja need on ikka nii ulmeliselt jämedad ja laiad et ausalt 2.2 mulle kuidagi pähe ei mahu - aga sul tundub õnnestuvat - loodame peatselt rajal näha ;)
Ahh mis lukud sildades on ja kuidas plaanid servo kinnituse ?

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #10 on: May 14, 2009, 11:36:35 AM »
Daniel kohe oskab kõige hellemate kohtade peale vajutada  ::)

Lukud - liim. Ilmselt jääb nõrgaks ja pean RCCrawleri foorumist spoolid tellima (20 USD tk). Kõik võllid ja kardaanid on sellel minimaalselt 5mm jämedad, seega jääb lukk ilmselt nõrgeimaks lüliks.

Servo kinnitus - freesitud pukk Muud lahendust ei näe, kui lasta freesida sillale kinnituv pukk, mis on siis altpoolt U kujuline. Problemaatiline on puki kinnitamine üle alumiste linkide "rõnga". Aga ma freesijaga arutan seda. Lähen silda näitama, kui see koos on.

Siin siis algeline visand:

Twin Force
Axial Blazer