Author Topic: Minu Scale lumetraktor  (Read 19315 times)

MartL

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
Minu Scale lumetraktor
« on: March 12, 2012, 05:08:33 PM »
Tervist!

Olen suvest saati ehitanud sellist masinat:

Lähedamalt selle ehitamisest saab lugeda siit: http://www.scale4x4rc.org/forums/showthread.php?t=62672 Kui paljud eestlased seda lehte üldse loevad?

Ma ei tea nüüd täpselt kas see on õige foorum aga kõige rohkem Scale teemalist juttu on siin olnud :)

Aitäh vaatamast 8-)

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
Re: Minu Scale lumetraktor
« Reply #1 on: March 12, 2012, 06:26:51 PM »
Igaljuhul õige foorum  [smiley=2thumbup.gif]
Mul on ainult yks kysimus .... kus sa varem oled olnud ? ;D
väga hea enesetutvustus !

Ma heameelega näeks ka siin foorumis eestikeelset lyhikokkuvõtet ja juttu sinu ehitamisest - sest selleks me ju siin olemegi et jagada kõigiga yhist hobi.

varsti on mul veel kindlasti kysimusi :)

MartL

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #2 on: March 12, 2012, 06:50:56 PM »
Heh, varem olen proovinud paar korda siia registreeruda aga väga pole õnnestunud ja nii see aeg on veninud.

Väikese ülevaate võib ikka anda, et alustasin siis eelmine juuli algus, tegin paberile joonised, otsisin igalt poolt taustmaterjali, panin plaani paika ja nii ta hakkaski minema. Vaikselt siis ehitasin, alguses raami ja rattad, siis lindid (auke oli jube palju puurida ja kõik tegin käsitsi) ning nüüd olen kere juures. Loomulikult nii libedalt pole asi läinud ja iga asja juures on olnud sada probleemi ennem kui valmis on saanud. Nüüd see nädalavahetus tahaks kere ära lõpetada ja siis see läheb automaalrite kooli pahteldamisele ja värvimisele, sest endal oskused/vahendid puuduvad. Edasi tahaks kunagi teha ette saha ja proovida ehitada ka hüdraulikasüsteemi ning vedrustusele ja raamile on ka vaja teha paar täiendust.

Kui ma ehitama hakkasin, siis ma veel ei osanud 3D'd ja jooniste tegemist aga nüüd olen selle päris käppa saanud ja teen eelvaate saamiseks eelnevalt seal kõik valmis. Oleks alguses kohe osanud, oleksid ideed palju teisemad olnud aga noh, see mudel ongi selline õppimise faas. Samuti ei teadnud ma eriti laser lõikustest, CNC'st jms eriti midagi, mis oleksid kindlasti palju juurde andnud.

Olekski küsimus, et palju Eestis veel on sarnaseid mudeleid? Ma mõtlen kas siis ekskavaatoreid või laadureid vms, millel on ka hüdraulika, scale välimus jne

villu18

• crawl team
  • *
  • I'm born to crawl
    • View Profile
« Reply #3 on: March 12, 2012, 09:53:01 PM »
Ahaaa et selline asi.
Väga lahe, sügav kummardus muud pole öelda.
Scale ;)

coolix

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #4 on: March 13, 2012, 08:46:30 AM »
OT: kus kohast oleks võimalik seda valget materjali saada ?  ;)
Axial SCX10 honcho

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #5 on: March 13, 2012, 09:09:04 AM »
Kas ma saan õieti aru - aga see on su esimene RC ?
ja sa ei tee metallist detaile ise vaid joonistad need solidworksis valmis ja siis tellid kuskilt ja siis kruvid kokku ?

Oled sa ikka täiesti veendunud et hydro lahendus on just see mida sa teha plaanid ?
sest see on ikka ylikallis lahendus võrreldes lineaarmootoritega.

Kuipalju eestis rc ehitustehnikat on ma ausalt ei tea - yhtegi enamtuntud foorumisse pole kyll midagi sattunud.
aga ma võin su lumetraktorile seltskonda ikka pakkuda  ;D

( valge materjal on styreen ja seda myyakse kullo hobipoes või internetis )

MartL

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #6 on: March 13, 2012, 04:35:55 PM »
Coolix - Valge on ABS plastik, ostnud olen kullo hobipoest, välismaalt läheb üldiselt suurte mõõtmete tõttu kalliks maksma. Styreeni osta Eestist on ka natukene kallis.

Daniel - No sellist sorti RC on küll esimene jah, muidu ennem on olnud Savage ja Baja ning väiksemad kopterid.
Nüüd tellin enamus detailid jah, alguses tegin ise.
Kodutööd ma olen teinud ikka mitmeid tunde ja olen hüdros kindel. Asi on selles, et ma tahan lihtsalt proovida, et kui palju ise tehes maksab ja kas üldse midagi välja tuleb. Vb ei tulegi. Ühe ameeriklasega mul on kirjavahetus kes just disainis uue süsteemi ja ta saatis ka joonised. Kui tal töötab proovin mina ka. Kõiki asju ma loomulikult ise ei tee. Nt pump, voolikud, connectorid.

Siis on kahju kui Eestis midagi pole.
 Jah, blizzard peaks ka väike lõbus putukas olema. Äkki teed ka sellele reaalsema kabiini peale?

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #7 on: March 16, 2012, 09:34:34 AM »
Kas sul on laserlõikuseks mõni tuttav või kasutad ametliku eestis pakutavat teenust ?
Lihtsalt su projekt tekitas mulle uuesti traktori disainimise, ehitamise isu :)

muidu aga pane uusi pilte ja jätka samas vaimus :)

MartL

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #8 on: March 16, 2012, 09:49:26 AM »
Pole ühtegi tuttavat laseris, treija on üks tuttav aga muidu on kõik võõrad. Ise kasutan OSSMET teenust, kaks korda tellinud ja siiamaani kõik on enam-vähem olnud. Neil vist polegi kõik laser vaid vesilõikus aga noh, minujaoks erilist vahet pole 8-)

Eile just täiendasingi ABS'i varusid ja see nädalavahetus on plaan kerele joon alla tõmmata, eks pühapäev näeb mis välja tuli.

Mis traktorit sa täpselt ehitad?

Kuidas nende näitustega Eestis on? Mul muidugi midagi näidata pole aga vaatama vb isegi tuleks 8-)

MartL

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #9 on: March 18, 2012, 02:56:15 PM »
Kere on siis enam-vähem valmis, laserist tulevad veel mõned detailid:

Väikese video tegin ka:

http://www.youtube.com/watch?v=5v-0mxTRvPE&feature=youtu.be

Saha peaks ka paari nädala jooksul saama 8-)
« Last Edit: March 18, 2012, 05:36:45 PM by MartL »

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #10 on: March 19, 2012, 10:32:51 AM »
Kas reisijate kabiini kah mingi sisu tuleb ?
Muidu aga väga kenasti õnnestunud kabiin [smiley=thumbsup.gif]

Palju muidu masin hetkel kaalub - st kas piisavalt et lynd lykkama hakata, või pead kaalu juurde lisama ?
Ja kas hydro detailid on juba eesti poole teel ?

OT. Näitustega on eestis kitsas - Aga 1x aastas on "Minimaailm" seal oleme tavaliselt oma hobi demonstreerinud.

MartL

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #11 on: March 19, 2012, 04:29:45 PM »
Jah sisu lisan hiljem, üldse palju detaile on hetkel laserist tulemata.

Ma tahan teha kere jms valmis ja siis liikuda edasi lume lükkamise teema poole, pole kaalunud aga päris raske on 5+ kg. Hüdro juppide jaoks on mul failid olemas aga keegi peab nad Eestis välja lõikama. Pumba, torud, kinnitused jms pudipadi peab tellima, kalimad osad teeks ikka ise. Muidugi vaatab mis selet välja tuleb, vb ei hakka tööle ka, see ei ole välistatud.

Kui telliks siis tuleks hind mingi 1000+ eurot, ise ma tahan mitu korda odavamalt saada. Nt sahaga on nii: Ise teen maksab 100 eurot, Saksamaalt ilma saatmiseta kuskil 400 eurot. Ja välimus neil pmst identne.

Minimaailmast olen kuulnud küll, eks siis peab kaema tulema.

MartL

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #12 on: April 08, 2012, 05:20:33 PM »
Siin siis väike lisa jälle: http://www.scale4x4rc.org/forums/showthread.php?p=909444#post909444

Küsimus ka, et kas sin foorumis oli ka keegi kes tegeleb freesimisega/CNC'ga? Mul on natukene abi vaja...

Tarmo T.

• crawl team
  • *
  • Metal Maniac
    • View Profile
    • TTO Metals
« Reply #13 on: April 08, 2012, 06:18:17 PM »
On ikka.
Summit::4S
XR-10::3S::DX7

MartL