Author Topic: uus jama: rattad käivad ise ringi?!  (Read 15768 times)

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
uus jama: rattad käivad ise ringi?!
« on: June 18, 2012, 10:21:36 AM »
tervitus head inimesed!
viimane bläkk oli mul siis see, et kärsatasin esc'i ära. soetasin Kristjanilt uue (ikka stock) ning panin ka vahele sellise asja mis inglise keeles on 'receiver bypass adaptor' (http://creationfab.com/product/633/1077/Receiver-Bypass-Adapter.aspx) ning cc bec'i, kuna kruttisin peale uue servo. nüüd on siis nii, et kui puldi ja masina järgi lülitan hakkavad rattad ringi käima ning seisma ei jää, teistpidi saan rattaid ringi ajad küll, aga nii kui nupu lahti lasen hakkavad rattad jälle ise käima. ma ei tea mis saadanas see on, midagi on mul valesti tehtud, aga mis ei tea. Kristjani sõnutsi oli esc ka korras nii et selles ei tohiks viga olla. ühendused kõik ok, kõik õigetpidi, lülitasin välja sisse, re-bind'isin, aga ikka ei midagi.
teiseks on see, et servo horn liigub ühele poole ilusti ja kindlalt, teise poole lõpus aga hakkab tudisema. ka müstika mulle.
tundub et tuleb kellegi targema juurde minna, kas selle jutu järgi on kellelgi mõnda ettepanekut?
tänud!
masinaks siis ikka losi mini rock crawler.

Uuenduseks niipalju, et kui vaid esc järgi on (bec, eelpool mainitud adapter ja servo kõik lahti ühendatud) siis piisab sellest kui aku järele panen ning autol nupp sisse lülitada hakkavad rattad ringi ajama (pulti ei näpi üldse, et rattad käima hakkaksid).
« Last Edit: June 18, 2012, 11:21:34 AM by demo »

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
Re: uus jama: rattad käivad ise ringi?!
« Reply #1 on: June 18, 2012, 12:06:08 PM »
Gaasi nupu (throttle ) center on paigast ära ?
Lylita Pult sisse tõmba gaas põhja ja hoia .... siis yhenda aku ära ( rattad ei tohiks liikuma hakata ) .... tuled vilguvad jne - siis lykka full reverse puldist ... veel mõned tuled peaks vilkuma .... ja siis neutral .... veel mõned tuled peaks vilkuma ja siis ongi valmis.

Lisaks vaata et puldis oleks throttle center ikka keskel !

Heido

• crawl team
  • *
  • Rocks!
    • View Profile
« Reply #2 on: June 18, 2012, 04:45:58 PM »
Kas raadio on 27AM või 2,4GHz?
Kelle regu?

Tõenäoliselt pead raadio ja uue regu omavahel tuttavaks tegema  ;)
Bully2 2.2m
HPI E-Savage
HPI Blitz SCT

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #3 on: June 18, 2012, 04:49:57 PM »
keerasin th trim puldilt ühte otsa ja põhimõtselt peksab ikka segast:
-esiteks kui pult on väljas aga masinale lükkad aku taha siis hakkab masin ise 10el korral 10st sõitma
-teiseks kui lükkad puldi sisse ja siis masina siis hakkab umbes pooltel kordadel ise sõitma
seda Danieli soovitatud gaasivärki ma ei saa proovida - sul on seal kirjas, et 'rattad ei tohiks pöörlema hakata', aga mul selleks hetkeks juba pöörlevad.
esc resetting pole ka miskit aidanud.
igastahes mul hakkab juba siiber saama.
oskab keegi miskit pakkuda?

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #4 on: June 18, 2012, 04:53:57 PM »
raadio on 2,4. kuidas ma nad tuttavaks teen? esc resettingut ma küll proovisin, aga igas õpetuse punktis on öeldud, et hakkab põlema mingit värvi tuluke iga vajutuse peale, seal ei hakka aga kunagi sellist värvi põlema nagu õpetus ütleb.

1. Turn on the transmitter and ESC. Press the setup button—both the RED and GREEN LEDs will come on.
2. Pull the throttle trigger all the way back (full speed) and press the setup button once—only the GREEN LED will come on.
3. Push the throttle trigger full forward (brake/reverse) and push the setup button once—only the RED LED will come on.
4. Let the throttle trigger return to the neutral (center) position and press the setup button once more to save the program
and exit setup mode—only the GREEN LED will be on.

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #5 on: June 18, 2012, 06:46:02 PM »
mehed.. ärge jätke mind hätta!
alustame sellest äkki, et miks rattad hakkavad liikuma kui panen aku järgi, aga pult on üldse väljas?

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #6 on: June 18, 2012, 08:06:07 PM »
ok. tundub, et tänaseks sain asja liikuma.

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #7 on: June 18, 2012, 08:12:07 PM »
1. Alustuseks .... puldi lylitad ALATI enne sisse kui auto mitte kunagi pärast - sest muidu ta tõesti võib minema sõita.
2. Pane kgu elektroonika selgelt lauale laiali - vaata et juhtmed oleks õigetpidi ja õiges pistikus.
3. Võta tagavara mootor või tõsta auto mingile alusele et ta ära ei sõidaks.
4. Keera puldi kõik tsentrid keskele.
5. synkrooni pult ja vastuvõtja .... gaas ei oma tähtsust peaasi et rool keerab hetkel ( 2.4Ghz ei saa olla osaliselt paaritatud )
6. ESC seadistamisel hoiad nuppu all - ja ESC peab minema seadistamis modesse - kus rattad ringi enam ei käi siiis tõbad gaasi põhja ja hoiad kuni mingi uus tuluke ESC peal syttib ... siis tagurdus lõpu ... kuniks uus tuluke syttib või kustub ja siis lased nupust lahti ja ootad kuni mingi uus tuluke syttib või kustub ja ESC salvestab seadistuse.
7. nyyd juba peaks sõita saama ....
8. kui ikka ei sõida siis on midagi ilmselgelt valesti või katki.

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #8 on: June 18, 2012, 08:45:56 PM »
aitäh Daniel! täna tundus, et lõpus kui tegin veel puldi ja receiver'i bindi siis oli ok. alguses ma vist lahimisin igast juhtmeid kokku ja lahku ja tegin binde ja resettinguid suvalises järjekorras ja ei saand aru kas üldse täielikult lõpuni viisin nad. panin hetkel auto nurka ja homme vaatan ilusti kõik veel üle enne kui kokku laon. tänud, et asja puust ja punaseks ette tegid.
hetkel võib teema lukku panna.

Tarmo T.

• crawl team
  • *
  • Metal Maniac
    • View Profile
    • TTO Metals
« Reply #9 on: June 18, 2012, 10:50:17 PM »
Üldiselt puldi ja esci manual on ka abiks, kui kiiresti infot vaja.
Samuti kui nett käepärast siis tootja kodukal on ka infot ja korduma kippuvaid küsimusi. ;)
Summit::4S
XR-10::3S::DX7

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #10 on: June 18, 2012, 11:01:19 PM »
praktika on mul selline, et kui esimest korda teed ja miskit segast on siis lähed närvi ja siis ajad kõik sassi, sõidad juhtmed rataste ümber ning ei tea mis veel:) pidingi vahepeal õue rahunema minema terrassi värvima:D

krizzu

• crawl team
  • *
    • View Profile
« Reply #11 on: June 18, 2012, 11:10:04 PM »
Nagu ma aru saan siis hetkel kõik töötab?
traxxas slash 2wd, slash 4x4, asso rc18r/b, defender 90, losi ten-scte

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #12 on: June 19, 2012, 11:24:35 AM »
hei. jah, hetkel funkab. tundub, et see võis kala olla, et ma peale otsikute vastuvõtjast lahti katkumist ei teinud bindimist jälle. tahtsin juba hakata Kristjanit sõimama, et mida sa müüd, aga moraal ikka selline, et oma kopsik on sageli kõige suurem piiraja:D
aitäh kõigile aitamast!
avastasin, et mul on mootori küljes üks joode lahti, seal on sellised kaks kollast vidinat (takistid?!), mille üks ots on joodetud mootorisse mineva klemmi külge ja teine nagu korpusesse (?) vot üks see korpuse oma on lahti, netist pilte vaadates tundub, et peaks kinni olema. muidu pole nagu aru saanud, et see masina tööd muutnud on. panin pildi ka.
oskab keegi selle otsa kohta miskit öelda?
« Last Edit: June 19, 2012, 11:26:31 AM by demo »

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #13 on: June 19, 2012, 11:28:40 AM »
AM raadioga on nende "vidinatega" vähem glitchimist.
Kui nad on olemas - jooda kinni - kui neid pole kah midagi ei juhtu.

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #14 on: June 19, 2012, 11:30:28 AM »
okitoki, tänud!