Author Topic: Märteni RF  (Read 15117 times)

Nemesis

• Guest
Märteni RF
« on: April 22, 2009, 04:16:55 PM »
Tere minupoolt kõigile foorumlastele!

Otsustasin siis ka crawleri omanike klubiga liituda. Olen juba küll tükk aega crawlereid piilunud aga asjale pani punkti minimaailmal Rometi axialiga turnimine. Esimese pilguga hakkas mulle väga meeldima Axiali Scx10, aga siis sain väga hea pakkumise Kyosho Rockforcile. Kuna  mu 1/8 truggy on sponsoreering kyosho poolt siis tundus igati viisakas ning mõistlik minna RFi teed (see küll ei tähenda et SCXi soetamis plaan päris maha oleks maetud). Peale põhjaliku kaevamist otsustasin asja ära tellida. See oli siis eile  :), asi peaks kohale jõudma järgmise nädala keskel/lõpus.

Nüüd siis natuke plaanidest:
Esimese asjana tellisin kohe juurde RcscrewZ-i  roostevaba kruvikompleti(miskipärast otustas kyosho selle kompekti veel osaliselt ristpea kruvidele põhineva teha ja kuna ma vihkan ristpead oli see käik täitsa loomulik). Loodame et jõuab kitiga samaaegselt kohale.

Järgmise asjana tuleb vaadata alla mingid korralikumad jalavarjud ja võistluslegaalne kere.
Silma on jäänud axiali veljed ning losi rehvid, aga eks ennem tuleb asi kätte ja kokku saada, et saaks offsetid üle kontrollida(romet ma loodan et saad korraks mulle äkki oma axiali rattajooksu laenata).
Tahaks asja originaaliga võrreldes törtsu kitsamaks saada.

Veel tekkis mõte proovida mingite vähe kitsamate velgede peal ja ümber tehtud sisudega Proline M3 Gladiatoreid, mille suht värske jooks mul kusagil vedeleb. Tundub olema sihuke rehv mis võiks isegi turnimiseks sobida,

Tehnika osas on asi suht lahtine, aga eks ajajooksul ole seda kama palju kogunenud nii et püüan midagi varudest kokku leida.
Mootori osas tahaks kasutada üht suht suure KVga thundertigeri outrunnerit mis mul vedelma on jäänud.

Kindalsti tahaks saada võimalikult ruttu tagasillale nö lockoutid, sest originaal käändmikega tagasilla ehitus tundub mulle nõme.
Loodame et keegi on lähiajal nendega välja tulemas, kui mitte siis tuleb härra Karlovit tülitama hakata. Mõttes siis midagi sellist

Orig raami tuleb ilmselt suht ruttu modima hakata et raskuskeskme vähe normaalsemasse kohta saaks.
Loomulikult on plaanis ka raami vahetus mingi hetk ,kuna mulle tundub orig raam liiga raskpärasena. Eks ole näha ,kas saab midagi ise meisterdatud või  siis nt xtreme racingu oma ostetud.
Xtreme racingu raam:

Kui keegi mingi ägedat keret mis 310mm sillavahele hästi sobiks(eelistuna suburban, blazer või bronco  ::) )
pakkuda oskab andke julgelt teada. Ootan ka soovitusi rehvi ja velgede osas.

Kohtume kividel ;)
Märten
« Last Edit: April 22, 2009, 04:57:37 PM by Nemesis »

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
Re: Märteni RF
« Reply #1 on: April 22, 2009, 04:38:21 PM »
Alustuseks teretulemast ja õnne uue crawleri puhul ;)

Bagi rehv on liiga kõva ronimiseks - esialgu proovi originaal korras RF
ära ja siis vali välja milline omadus sulle kõge rohkem rehvi juures meeldiks ja hakka tellima :)

Suburbani kere võib ainult uuema 95 ja edasi leida :(
ja fullsize bronco kere kah minuteada pole olemas.

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #2 on: April 22, 2009, 04:39:18 PM »
[smiley=clapping.gif]
See minimaailm läks ikka ajaette igas mõttes. Õpetama sind ilmselt pole mõtet hakata, sest me kõik teame, et kogemusi sul jagub ja pea lõikab.

Rehvidest ja velgedest loomulikult julgeks soovitada Losi ja Axiali toodangut, sest minu jaoks on nad end küll tõestanud. Kindlasti tasuks proovida uuendatud Losi Rock Claws rehve, mille ametlik nimi on nüüd Comp Claws. Lisaks on saada veel ka esimese geni rock clawsid ja Losilt veel ka Rock Carverid. Kõik need 2.2 suuruses. Samuti on axiali veljed end igati õigustanud. Muidugi offseti kontroll oleks ilmselt vajalik. Hästi ronivat veel proline badlands ja HB crawleri rehvid. RC4WD rehvid on rohkem ilusad kui tõhusad.
Ja muidugi kui mõnda axiali kiti kunagi juhtud tahtma, siis uuri enne Eestist hindu kui kuskilt kaugelt tellima hakkad. Ma olen kuulnud, et siitki võib täitsa asjalikke pakkumisi leida.

E:kallutatud jutt tasakaalustatud  :)
EDIT: ADMIN [smiley=poke.gif]
« Last Edit: April 22, 2009, 05:39:56 PM by R0mm »
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

Nemesis

• Guest
« Reply #3 on: April 22, 2009, 04:44:46 PM »
Bagi rehv on liiga kõva ronimiseks - esialgu proovi originaal korras RF
ära ja siis vali välja milline omadus sulle kõge rohkem rehvi juures meeldiks ja hakka tellima :)
Kõvaduse all pead sa silmas ilmselt seina paksust? segu on vähemalt proline crawleri rehvide puhul sama m3. Täpsustuseks veel , et mul veldelevad gladiatorid on siiski 1/10 trucki omad nii et kitsa velje peal peaks isegi diameeter täitsa ok olema

Ja muidugi kui mõnda axiali kiti kunagi juhtud tahtma, siis uuri ikka enne mult ka hindu kui kuskilt kaugelt tellima hakkad.
Rom sa ju tead et mina olen see inimene kes eriti välismaalt tellimist ei salli kui saab eesti mudelimüüjaid natukegi toetada (olgugi siis konkurent  ;) )
« Last Edit: April 22, 2009, 04:59:27 PM by Nemesis »

proff95

• Guest
« Last Edit: April 22, 2009, 04:59:56 PM by proff95 »

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #5 on: April 22, 2009, 05:00:01 PM »
See eiole Fullsize Bronco - vaid pigem International Scout ;)

proff95

• Guest
« Reply #6 on: April 22, 2009, 05:02:13 PM »
Ma ainult üritasin aidata :)

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #7 on: April 22, 2009, 06:56:30 PM »
teljevahe poolest sobivad mõned kered küll...

Proline toodang:

Mingi kummaline elukas

teljevahe 315

Chevy C10 longbed

teljevahe 320

Chevy Pickup longbed

teljevahe 310

Chevy Silverado

teljevahe 330

F250

teljevahe 325

Gammer

teljevahe 315

tasub kammida Parma ja Proline ja HPI keresi
Twin Force
Axial Blazer

Nemesis

• Guest
« Reply #8 on: April 22, 2009, 07:47:41 PM »
Nii sai täna veel natuke netis kaevatud, kere tuleb ilmselt midagi prolinelt aga jätan veel endale aega otsustamiseks. Samas velgede poolelt leidsin infot et proline traxxas slashi tagumised (beadlock) on täpselt vajaliku offsetiga ning enamvähem sobiva lajusega. Rehvi osas ei oska endiselt midagi arvata.
Täna õhtul/homme üritan selle asja ära klaarida ja natuke kukrut kergendada.
« Last Edit: April 22, 2009, 08:20:25 PM by Nemesis »

motokrosser

• Guest
« Reply #9 on: April 26, 2009, 10:52:11 PM »
tellisid juba kruvid ka ära?Mul mõningat puudu Lazeril :D

Nemesis

• Guest
« Reply #10 on: April 28, 2009, 10:36:09 AM »
See pakike ammu teel juba.

Täna sai siis lõpuks rehvid ja kere ära tellitud.
Võtsin Proline M3 Moabid(tavaliste sisudega) ja Blazeri kere. Auto ise peaks paari päeva pärast jõudma.
« Last Edit: April 28, 2009, 04:34:01 PM by Nemesis »

Nemesis

• Guest
« Reply #11 on: May 06, 2009, 05:01:19 PM »
Jee! Täna potsatas kit kohale.
Kes näha tahab kiti kujul siis täna kella seitsemeni hobieksuses on see võimalik.
Üldmulje on parem kui ma ootasin
« Last Edit: May 06, 2009, 05:27:19 PM by Nemesis »

puusepp

• Guest
« Reply #12 on: May 06, 2009, 05:40:42 PM »
tee pilte :P

Nemesis

• Guest
« Reply #13 on: May 06, 2009, 06:16:28 PM »
juba tegin. õhtul lükkan üles