Author Topic: Käsitööprojekt "Land'o'Cruzie 40"  (Read 21518 times)

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
Käsitööprojekt "Land'o'Cruzie 40"
« on: September 16, 2008, 10:50:04 PM »
Seoses viimaste aegade arengutega ja faktiga, et viimane ronimisetapp sel hooajal on varsti käes ja pikkadeks talveõhtuteks tegevust vaja, siis olen otsustanud, et peab ka ikka ise ehitama hakkama.

Plaanis on teha midagi scale mudeli poole, kuigu päris scale ta võibolla ei tule ja kuna ma asjas natuke kahtlen, siis tekitasin teema 2.2 projektide alla.

Niipalju kui oskan ja saan, valmistan ise. Esialgu on selleks shassii, mis tuleb selline pikk (413 mm), teljevahe saab olema ~300 mm. Raami joonistasin ise valmis, kuid eeskujuks võtsin ühs netipoes müüdava toote, et esimese korraga kohe mitte täitsa puusse panna. Momendil veel täitsa hästi ei tea kuidas ja millest ma ta välja võlun, aga ilmselt 3-4 mm paksusest duralumiiniumist. Kust ma seda aga saan on praegu veel täiesti teadmata.

Sildadena plaan kasutada ax10 sildu. Lisaks tuleb axialilt ilmselt ka käigukast, kuid see on ka vist kõik.

Ehitamiseks on tellitud kõik vajalikud torud linkide jaoks, samuti munakad koos rod-endidega ja neid ühendavad seadekruvid. Samuti on tulemas rc4wd blingipoest rock crusher rehvijooks ja bling-bling veljejooks. Vajaka on kindlasti mitu peotäit kraami veel, kuid eks neid saab juba siis muretseda kui olemasolevast on midagi kokku pandud.

Aga kuna mul veel pole valmis ei raami, ega käes ühtegi vidinat mida sinna külge keerata, siis üritan virtuaalselt asju kokku sobitada.

Tänaõhtuse joonestamise tulemus on siin. Ühtalsi tegemist esimese ettekujutusega sellest, mis valmima hakkab.

« Last Edit: September 17, 2008, 12:14:21 PM by R0mm »
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
Re: Käsitööprojekt "Landie 40"
« Reply #1 on: September 16, 2008, 11:02:28 PM »
vahemärkusena mainin, et soovitan teljevahe 2.2 reeglite kohaseks jätta, et saaks vajadusel ka võistlustel ukerdada... ;)
Twin Force
Axial Blazer

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #2 on: September 16, 2008, 11:14:30 PM »
Nii teljevahe kui auto laius peaks kõikide eelduste kohaselt reeglitesse mahtuma ja seda isegi väikse varuga.

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #3 on: September 17, 2008, 07:39:02 AM »
Talveõhtuteks super projekt  [smiley=welder.gif]
3d on hea tööriist et võimalikult toimiva seadistuse leida ja võimalikult vähe materjali raisata.
Hiljem lihtne lihtsalt prindid detaili 1:1 mõõtkavas välja ja lõikad välja - voilaa shabloon - ainult materjalile märkimine ja lõikamise vaev.

aga raamil teeksin mina amordi tornid - sest hetkel on raam liiga kõrgel.
Lisaks 1:1 autodel on ideaalne kui alumine link on maaga peaaegu paraleelne.

muidu aga jõudu ;)

ps. Landie - on ländroveri hyydnimi - mitte cruiseri  [smiley=laugh.gif]
ps2. Su rehvid on liiga siledad  [smiley=icon_searching.gif]
« Last Edit: September 17, 2008, 07:40:54 AM by admin »

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #4 on: September 17, 2008, 08:50:16 AM »
Seda lingigeomeetriat peab veel vaatama jah. Amordid ilmselt peavad  suht lühikesed olema, siis vajub raam ka madalamale.

Kui keegi teab kust saada sobiva paksusega alumiiniumlehte VÄIKESES koguses, siis ma olen pakkumistele avatud. Lehe paksus võiks olla 3-4 mm. Pigem küll 3 ilmselt.

E: Probleem lahendatud ja raam peaks nädala lõpuks valmis olema.
« Last Edit: September 17, 2008, 03:58:30 PM by R0mm »

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
Re: Käsitööprojekt "Land'o'Cruzie 40"
« Reply #5 on: October 10, 2008, 12:37:06 PM »
Niisiis tänu ameerikamaa teatud businessile mul linke ja muud vedrustuse jura ning rattaid pole. Ainus asi mis kohe-kohe valmib on raam. Eks siis selle pealt vaatan edasi, mis teha annab.

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #6 on: October 14, 2008, 08:46:02 PM »
Raamijupid käes. Loomulikult lammutiasin kohe akselilt sillad küljest ära, et uuele raamile külge proovida. Momendil puuduvad amordiaugud, seega panin amordi ülemised otsad hoopis teistesse aukudesse ja nad jäid kaldega. konkreetsete amortide pikkust arvestades on see igati ok, kuid scale looki jaoks peaks vast rohkem püsti olema, mis eeldab lühemaid amorte.

AX 10 alumised lingid iseenesest on tiba pikad ja ülemised oluliselt lühemad kui olema peaks. Sillavahe on paar cm üle 2.2 lubatud maksimumi. Lisaks on vaja valmis "treida" käigukastiplaat ja mingid vidinad raami otstesse.

Panen mingi pildi kah. Päriselt näeb muidugi asjalikum välja..

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #7 on: October 14, 2008, 10:52:25 PM »
neid alumisi linke kannatab lühemask saagida. võtad igal lingil 5mm mõlemast otsast maha ja ongi olemas, lisaks võid linkide jaoks raamile sisse poole lisaaugud puurida.

Vinge värk muidu. Raamile otstesse saad panna axeli alumiiniumpulgad vms
Twin Force
Axial Blazer

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #8 on: October 15, 2008, 09:10:59 AM »
Linkidega on nüüd selline lugu, et tahaks ikka sutsu jämedamaid. Selle saab saavutada ilmselt tolle 8 mm alutoruga, mille paneks lihtsalt siis selle rohelise pulga peale. Võimalik aga, et võtan mingi alu-kangi ja trein enda vajadustele vastavalt parajaks.
Mõlemad amordid toon raamile väljapoole ja alumised lingid sisse (praegu ainult tagumised). Selleks vaja uus põhi valmis freesida.
Raami ülemise osa jäigastamisel on praegu selline plaan, et teha sinna selline küna või karp, mis kinnitub raami sisekülgedele ja põhi läheb allapoole, täites natuke ka seda linkide kohale jäävat tühimikku. Sinna saaks panna siis juba elektroonika ja aku suhteliselt madalama raskuskeskmega.
Indrek, on võimalik, et mul tõesti läheb neid su alumisi linke vaja, kuna mul ülemised peaks olema sisuliselt sama pikad kui alumised.
Hetkeplaanid siis sellised. Kui need valmis, siis vaatab edasi mis teha.

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #9 on: October 15, 2008, 03:57:50 PM »
See raam on lõigatud waterjetiga ?

siiski paistab raam liiga kõrge olema ... ja mitte väga scale - muidugi ma ei tea mis detailid sul plaanis on.  Jõudu ;)

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #10 on: October 15, 2008, 05:37:43 PM »
See raam on valminud CNC pingis freesimise tulemusena.

Scale suhtes on tõepoolest nii, et ta päris scale polegi mõeldud, vaid mingi selline crawler-trail monstrum. Üritan siduda mõlema häid omadusi. Pikk täisraam annab võimaluse soovi korral pampreid-konkse-vintse jms lisada. Mis tast lõpuks välja tuleb on mullegi veel teadmata.

Nüüdseks on selgunud selline tõsiasi, et axiali lingid sellesse 8 mm torusse ei mahu, millest ma lingid teen, seega pole mul neid juurde vaja ja pean hoopis natuke teisiti olukorra lahendama.
« Last Edit: October 15, 2008, 05:38:00 PM by R0mm »

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #11 on: October 23, 2008, 10:47:40 AM »
Masina edasiseks ehitamiseks on nüüd vast novembri alguseks kohal uued sobiva pikkusega amordid ja mõned muud pudinad, mille ise valmistamine üle jõu käiks. Muhulgas uurisin proline bushwhackeri (land cruiseri) kere spece ja kahjuks on tal teljevahe 20 mm väiksem kui mul vaja oleks ja kere ise on samuti lühem kui raam. See aga poleks eriline probleem, sest pakubki hea võimaluse raami otsad läbi kere tuua, mis võimaldaks mugavat stangede paigaldust....

Nüüd ilmselt saabub vaikus kuni eelmainitud pudinate saabumiseni, kuna ilma nendeta ei saa edasi ehitada.

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #12 on: November 03, 2008, 05:37:24 PM »
Täna siis saabusid junfacist lühikesed amordid ja 4-link vedrustuse jaoks uued servoplaadid antud projekti jaoks.

AX-10 tarvis on ka pakis natuke pulki, et seegi masin vähe võimekamaks ja toredamaks muuta.

Ehitamisega on aga lood sedasi, et nüüd pean jälle axeli lahti võtma, sest vahepeal panin ta juba kokku, et natuke saaks poris hullata. Projektautole saan siis valmis teha vedrustuse ja pooleli on mootoriplaadi freesimine, millega eile algust tegin, kuid ajapuudusel jäi lõpetamata. Pilti saab siis, kui midagi juba olemas ka on, millest pilti teha. ;)

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #13 on: April 11, 2009, 11:05:57 PM »
Katkestan pikalt kestnud vaikuse. Täna täitsa lambist sain land cruiser 40 kere kusagilt Tarmo käest ja see pani vaikselt mõtte jälle tööle. Veeretan siin igastugu pudinaid näppude vahel ja tundub, et umbes 95% juppidest on puudu, eesotsas sildadega ja muude ülekandeosadega. Kui nüüd vaadata mis olemas on, siis tuleb nimekiri päris lühike: raam, amordid, kere, alumised lingid, materjal ülemiste tegemiseks, rooliservo. Niiet jah, olukord pole kiita. Algul oli plaan 2.2 masin teha, nüüd olen suht kahevahel või isegi kaldun rohkem 1.9 poole, et seda ehtsamat välimust saavutada.  [smiley=wrenchin.gif]

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #14 on: April 16, 2009, 06:24:16 PM »
Pilti ka siis

Nagu näha, siis eesmine raud on tehtud paberist, et odavalt ideede sobivust testida. Analoogne asjapulk tuleb ka taha, kuid nüüd olen ma juba kraadivõrra kangem mees ja hakkan aluprofiili saagima.
Puudu on loomulikult shitload of polte ja mutreid, mida mingipäev peab balti polti soetama minema. kahjuks ma ei tea üldse mitu tk mul mingit pikkust vaja on, niiet peab vist umbes seda asja lahendama.

Mis siis veel. Eile treisin kõik lingitorud ilusateks ja paraja pikkusega tükkideks, seega peaks nüüd paigas olema antud kerele sobib teljevahe ~280 mm. Kontrollida ei saa, sest see masin jagab sildu akselcrawleriga ning enne näitust ei viitsi enam lammutama hakata.

Värvilõhna veel tunda ei ole miskipärast, aga kui hästi läheb, siis saab selle aasta jooksul asi endale isegi värvi selga.
« Last Edit: April 17, 2009, 02:30:29 PM by R0mm »