Author Topic: Servo vahetus Losi MRC - uue BEC vajadus?  (Read 17298 times)

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
Servo vahetus Losi MRC - uue BEC vajadus?
« on: March 31, 2012, 11:30:22 AM »
Kas võin losi mini rc originaalservo asemele kruttida (vajalik plaat on olemas) hitec hs 5625 mg (http://www.hitecrcd.com/products/digital/digital-sport/hs-5625mg.html) servo nii, et ma esialgu cc bec vahele ei pane? Keegi nagu mainis, et võib, aga et mingid katkestused võivad sisse tulla kui ära ei toida vahepeal. Või peab kindlasti kohe cc bec vahele panema muidu miskit kärssab maha? Tänud.

antix

• Global Moderator
  • crawl team
  • kardaanid, amordid, sensorid ja harjad on kurjast
    • View Profile
Re: Servo vahetus Losi MRC - uue BEC vajadus?
« Reply #1 on: March 31, 2012, 11:52:42 AM »
MRC originaali kohta ei tea, aga on kogemus kolme eri tootja escidega ja vähemalt sama võimsusega servodega - minul ülekoormusel midagi maha ei põlenud. Ei garanteeri muidugi midagi  ;)

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #2 on: March 31, 2012, 06:20:24 PM »
Kuigi ma alguses vaatasin, et ei hakka castle creations bec’i vahele toppima kui ilma saab ka hakkama siis nüüd ma muudan oma meelt ja siiski teeks selle ära, sest seisab nkn siin.
Siis kaks küsimust
1) kuna ma pilti siia lisada ei oska siis pmts cc bec’i lisamiseks minu arusaamist mööda tuleb teha 2 sammu:
esiteks:   „+“ ja „-“ juhe cc bec ühest otsast patareisse ning teises cc bec’i otsas olev pistik ressiiveri BIND auku
teiseks:   hetkel THROTTLE augus olev esc’ist ressiiverisse tulev pistik jätta sinna edasi olema, kuid eemaldada punane juhe sellest
kas nii on õige ja piisav, et miski maha ei põleks ja kõik toimiks?

2) kui ma praegu cc bec'ist väljaminevat voolu muuta ei saa (default peaks olema 5,1V) siis kas on ok uue servoga (hitec hs 5625 mg) seda kasutada? kui hiljem muudan kas siis võiksin panna 6V peale?
Tänud!

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #3 on: March 31, 2012, 09:12:39 PM »
1) Oled õigesti aru saanud.
2) Hiteci manual ütleb - "All Hitec Servos can be operated within a 4.8V-6V. range."

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #4 on: March 31, 2012, 09:46:59 PM »
tänud:)!
lugesin rccrawler foorumist ka selle kohta ja noh seal on ikka mega segadus. kui ikka alguses asjast midagi ei tea siis ei saa sealt mitte selgust vaid segadust. see selleks.
lugedes tekkis veel kaks küsimust:
1) kui kasutan seda minu eelmises postis mainitud varianti siis kui tekib vajadus pulti uuesti masinaga bind'ida, kas siis tuleb cc bec BIND august välja tõmmata, panna sinna auku see vidin, mis bindida aitab (mis kaasas oli masinaga, ma ei tea ta nime) ja stock esc'ist tulev punane juhe tagasi panna throttle auku? sel juhul on see suts tülikas, kui tekib vajadus.
2) leidsin veel variandi kus sellise "Y" ühenduse stiilis ühendatakse cc bec kohe servosse (selline adapter http://www.creationfab.com/product/633/1077/Receiver-Bypass-Adapter.aspx - hitec servode jaoks on lisatud ressivrisse minema ka negatiivne juhe, sest muidu pidi servo veidi "tõmblema" vahepeal). ressiivrisse steering auku lähevad siis koos nii negatiivne juhe kui signaaljuhe servost.
kumb parem variant on?
segadust kui palju!
esimese variandi puhul on veidi tülikas re-bindida ja teise puhul tuleb adapter muretseda või meisterdada.
« Last Edit: March 31, 2012, 09:51:25 PM by demo »

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #5 on: April 01, 2012, 12:48:43 AM »
Bindimine on ainult vastuvõtja ja saatja vahel. Selleks ajaks võid servo või esci lahti ühendada ja beci sinna pista.

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #6 on: April 01, 2012, 03:16:02 PM »
ok. aga teab siis keegi kas on suurt vahet kuidas ma bec'i vahele panen - kas otse servosse või siis läbi vastuvõtja?

Heido

• crawl team
  • *
  • Rocks!
    • View Profile
« Reply #7 on: April 02, 2012, 12:51:07 PM »
Otse servosse
Bully2 2.2m
HPI E-Savage
HPI Blitz SCT

Tarmo T.

• crawl team
  • *
  • Metal Maniac
    • View Profile
    • TTO Metals
« Reply #8 on: April 02, 2012, 02:30:14 PM »
Selles mõttes on vahe sees küll, et kui sa tahad servosse rohkem volte lasta kui escil lubatud on, siis pead ainult otse servosse panema.
Kui aga paned 6.0V siis võid ka vastuvõtjasse panna.
Summit::4S
XR-10::3S::DX7

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #9 on: April 02, 2012, 02:51:37 PM »
aitüma, vanad! panen otse.
kas peaksin panema ka lüliti enne cc bec'i, et kui masin seisab siis patareist voolu peale ei lähe või lülitil pole vajadust?

Heido

• crawl team
  • *
  • Rocks!
    • View Profile
« Reply #10 on: April 02, 2012, 03:03:30 PM »
BECi voolujuhtmed joodad regu akupistiku külge, aku ju ühendad peale sõitu lahti. Eraldi lülitit pole mingit mõtet panna.
Bully2 2.2m
HPI E-Savage
HPI Blitz SCT

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #11 on: April 02, 2012, 03:25:21 PM »
Selles mõttes on vahe sees küll, et kui sa tahad servosse rohkem volte lasta kui escil lubatud on, siis pead ainult otse servosse panema.

Mida sa sellega silmas pead? Esci ei mõjuta see ju kuidagi.

demo

• crawl team
  • *
  • I crawl
    • View Profile
« Reply #12 on: April 02, 2012, 03:39:53 PM »
nojah siiani ma pole akut lahti ühendanud, olen autol olevast lülitist välja lülitanud. kas on ka olemas nö pistik-lülitit? et paneks hoopis sellise asja sinna selle tillukese originaal akupistiku asemele, mida on ilge k*pp nkn lahti ühendada, eriti kui ta asub mul poolenisti kere varjus.
ühesõnaga cc bec voolu alla ei tohi jääda?

Tarmo T.

• crawl team
  • *
  • Metal Maniac
    • View Profile
    • TTO Metals
« Reply #13 on: April 02, 2012, 04:59:09 PM »

Mida sa sellega silmas pead? Esci ei mõjuta see ju kuidagi.

Seda, et kui panna vastuvõtjasse üle 6v siis mõni esc võib maha surra, tean ka mõnda vastuvõtjat mis ei taha suuremat volti.
Summit::4S
XR-10::3S::DX7

antix

• Global Moderator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #14 on: April 02, 2012, 05:05:55 PM »
Seda, et kui panna vastuvõtjasse üle 6v siis mõni esc võib maha surra, tean ka mõnda vastuvõtjat mis ei taha suuremat volti.

Aga esc ei näe seda pinget ju. Või kui sa jätsid esc'il punase juhtme külge, siis sa teed seda valesti :)