Author Topic: Venom Creeper ylevaade  (Read 8229 times)

Heido

• crawl team
  • *
  • Rocks!
    • View Profile
Venom Creeper ylevaade
« on: September 14, 2009, 10:23:26 AM »
Ja muljed Venomist?
« Last Edit: September 14, 2009, 12:00:40 PM by admin »
Bully2 2.2m
HPI E-Savage
HPI Blitz SCT

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
Re: Venom Creeper ylevaade
« Reply #1 on: September 14, 2009, 11:58:49 AM »
Esmamulje on väga positiivne ausalt öeldes.
Kokku panna oli väga mõnus - manuaal oli koma kohani täpne ja kõik detailid ja isegi poldid (hex) ning mutrid
ilusti oma märgistusega kotikestes. Kõik asjad läksid lihtsalt kokku - ei pidanud midagi käiama või viilima jne.

Beadlockid ja rehvid on vast ainukesed asjad millega ma päris 100% rahul pole - nimelt käib beadlock 2mm poltidega kokku mis kannatavad ehk ainult paar korda lahti keerata - ja ma ei näe et sinna mõni muu rehv hästi istuks. vaatamatta sellele et venom tõi myyki ka spets ratta raskused mis poltidega velje sisse kinnituvad - ma ei näe et tasub tina osta 50.-$ eest.
Rehv on kah veidi laia poolne ja mitte just kivi ronimiseks mõeldud - liivas ja mudas ehk.

Sõitmisel on masin väga rahulik ja ennustatav ning raskuskese uskumatult madal - vaatamatta sellele et aku asub suht kõrgel. Lisaks pööramis raadius tasub eraldi mainimist - see on tänu CVD'le eriti raju
ning isegi Towerpro995 saab sellega hakkama.

Safari käigus kadus yks kardaani pin ära - tegin traadist uue - siiani töötab :)
aga kardaan kinnitub käigukasti ja silla kylge väikeste boltidega ( nagu pinioni bolt) ja kui sinna keermeliimi panna siis enam neid lahti ei keera - seega sain eile need boldid juba välja puurida - ning nyyd panen tavalised m3 sisekant poldid. Ehk siis poldid mis on kaasas - on halvad - aga ajavad asja ära kui palju mitte kruvida.

Kokkuvõtteks aga ma olen VÄGA yllatunud - et sellise hinnaga saab crawleri mis tegelikult kah suudab crawlida.  :o

Ilmselt varsti panen raja maha ja testin Clod'i vastu siis oskan rohkem öelda.

Nyyda aga tõstan teema
« Last Edit: September 14, 2009, 12:01:04 PM by admin »

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #2 on: September 15, 2009, 09:37:25 AM »
Testisin kallakul - 490 ja 60g mõlemas esirattas.
seda siis stock kujul suure akuga ja põhimõtteliselt kolmel rattal - sest esimene parem maas ei pysinud
isegi kui vedru peale keerasin.

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #3 on: September 15, 2009, 12:05:05 PM »
Abiks võib olla tagumiste vedrude kõvemaks keeramine!
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #4 on: September 15, 2009, 12:25:39 PM »
keerasin vaskut tagumist peale - aga parempoolne nagu ei muutunud.
esiratasse raskuse lisamine kindlasti aitab tõusul - aga pööramine ja kylgkalle kannatab - seega pole sygavat mõtet.

Kui aga paremasse rattasse lisada 10 - 20g juurde ?

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #5 on: September 15, 2009, 12:44:58 PM »
Axialist rääkides on mul ees raskusi võrdselt. Kui palju täpselt, ma ei tea, aga võrdselt. Ees on kõige pehmemad axiali vedrud ja taga jäigemad. Üldiselt esirattaga probleeme pole, kuid järsul tõusul tuleb ta loomulikult ikka üles, või muutub "kergeks". ilmselt see konstruktsiooni omapära ja lõpuni sellest lahti saada polegi võimalik. Samas katsetamisega võib kindlasti minimeerida, kuid nagu sa ise ütlesid, siis ratta maha surumise eesmärk võib mõjuda teistele omadustele negatiivselt.
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

Heido

• crawl team
  • *
  • Rocks!
    • View Profile
« Reply #6 on: September 15, 2009, 12:56:17 PM »
Mul oli alguses 75g ainult esiratastes, mis veidi leevendas aga päris hea ei tundunud. Nüüd viimaseks võistluseks said ka tagarattad 75g raskust ja ette servo külgedele 45 + 45. Enam ma nii rattaloopimist ei täheldanud, pigem väntsutas raami.
Kindlasti julgen kaalualandajana soovitada LRP micro-pack mõõdus LiPo't (600 eeku RC Pro's). Võistlusega kulutasin alla poole aku mahust - aku näitajad 1800mAh 28C.
« Last Edit: September 15, 2009, 01:01:20 PM by Heido »
Bully2 2.2m
HPI E-Savage
HPI Blitz SCT

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #7 on: September 16, 2009, 08:55:21 AM »
Kindlasti oleks kergem aku lahenduseks - aga ma kasutan ainult stick pack Li-ion akusid ( 2 või 4 celliseid ) - ning lipo oleks tagasikäik.
Eile testisin Creeperit veelgi ja ma olen siiani yllatunud - kuigi vaikselt hakkab närvidele käima et esisilla diferentsiaali lukk tuleb pidevalt lahti.
Nimelt tal on diffri lukk lylitatav ja selleks on esisilla korpusest välja toodud liug nupp - noh lykkad yhele poole - lukus - teisele poole lahti.
Lahendus oleks osta 19$ remote diffriluku kus saaks siis seda nuppu servoga ise kamandada

- aga see on natuke nõme lahendus - nimelt servo asub raami kyljes ja liigutab diffrit trossiga mis jookseb mööda ylemist linki plastik kõris.

Äkki siiski väike servo kohe silla kylge ?

antix

• Global Moderator
  • crawl team
  • kardaanid, amordid, sensorid ja harjad on kurjast
    • View Profile
« Reply #8 on: September 16, 2009, 11:49:04 AM »
Äkki siiski väike servo kohe silla kylge ?

http://www.rccrawler.com/forum/showthread.php?t=187544

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #9 on: September 16, 2009, 01:11:42 PM »
http://www.rccrawler.com/forum/showthread.php?t=187544

Midagi sellist mõtlesin jah - aga kahepoolne teip paistis kahtlasena - seega:  [smiley=idea3.gif]

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #10 on: September 17, 2009, 08:30:39 AM »
see ylevalolev detail ei toimiks - liiga vähe ruumi  :(
aga siiski ma ei tea olukorda millal crawlimis masinal oleks vaja lahtist diffrit - seega panin selle liug nupu
yldse lukku kiilu taolise jupiga  8-)

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #11 on: October 01, 2009, 10:21:18 PM »
Lylitatav differ pakkus siiski niipalju pinget et otsustasin testida
tehase pakutavat "remote lock kit'i " kaks päeva kruvisin seda kylge -
täna sain tööle ja umbes 5 minutiga jõudsin veendumusele et see ei saa töötada
ning kruvisin kyljest uuesti ära.

Ehk siis kui keegi venomi lylitatavat diffrit mingil põhjusel yldse kasutada tahaks-
siis soovitan ise servo silla kylge paigutada  - sest see kit ei tööta kividel -
vaid ainult lauapeal ja solidworksis :(

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #12 on: March 11, 2010, 01:03:14 PM »
Väike uuendus: 
Kruvisin Creeperile siis lõpuks tehase dig'i kylge ning HR'i tagumised axle lockoudid.
dig on yllatavalt hästi läbi mõeldud ning tuleb koos kõige vajalikuga .. isegi servo on kaasas.
Sõitnud veel pole - aga teoorias peaks ilusti töötama kui ainult odav hiina servo alt ei vea.

HR Axle lockout oli ysna lihtne bolt on .... AGA kui sa varem kasutasid keermeliimi siis ole valmis uusi sõnu leiutama
ning tööriistasid loopima sest originaal sise kuuskant poldid  (set screw)  2.5mm ja 3mm viskavad ilmselt ysna kohe oma kandid maha.
Ehksiis ärge keerake kante maha lootuses et äkki tuleb lahti ... vaid soendage need poldi kohad yles
kuni keermeliim veidi sulab siis alles yritage vaikselt need poldid välja keerata. Mina kasutasin jootekolbi ja õnnestus kuidagi ...
aga väike gaasipõleti oleks ideaalne. Ning ärge põletage plastikut või ennast ära !  ;)

ehksiis siiani on Venom Creeper ysna positiivne elukas ...

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #13 on: June 11, 2010, 11:56:29 AM »
Lylitatavad diffrilukud on teoorias toredad ...
praktikas aga annavad materjalid järgi niii plastik diffri korpus kui
lukustav rõngas stopperi pulkadega andsid järgi ja tulemuseks oli et differ ei lukustanud enam.
Võtsin kogu kupatuse lahti ja vaatlesin tykk aega et mida teha annab ...
lahendus on lihtne ... LincolnLocker :)

kuna kõik diffri hammasrattad on metallist võtsin nad kõik korpusest välja ja vasetasin nad omavahel kokku
niiet et tekkis yks kera

midagi sellist:

[smiley=banana.gif]