Tere ronijad/roomajad.
Tekkinud on huvi ühe ronimismasina ehitamise vastu. Sisetunne ütleb, et peaks vist pürgima selle 2.2 asja poole. Paraku pole mul aimugi mida see numbrikombinatsioon autolt eeldab. 2.2 tolli on kasutatava velje diameeter? Mis edasi. Millised on ülejäänud kriteeriumid, mida tuleb vastava klassi auto ehitamisel järgida. Selle kohta kindlasti reeglid olemas, kuid inimene ju laisk ja ma ei ole ned eriti otsinud ja ammugi siis mitte leidnud. Ehk keegi toob põhilised numbrid konkreetselt välja (pikkus, laius, kaal, kõrgus, teljevahe jne.)
Niipalju kui ma nüüd siin foorumis ja välismaistes vastavates poodides olen ringi kolanud, siis polegi aru saanud, millest siiski tasub alustada. Kas peaks esmalt ehitama/ostma raami ja vastavalt sellele sillad, või enne sillad ja siis raami? Või on hoopis nii, et igale raamile on võimalik ükskõik mis sild külge panna või sõltub sillast raami tüüp ja vastupidi.
Kas eelistada ühe keskmootoriga ja käiguülekannetega vedu või kahte mootorit, mis asuvad sildadel? Kas sellest sõltub mis klassi auto läheb?
Ma saan aru, et sildadena kasutatakse palju tamya clodbusteri sildu ja ülekandeid? Samuti mulle on jäänud mulje, et sellised amumiiniumist nn tuuningosad on valmistatud ka mingile teatud mudelile ja need eeldavad, et mul oleks ostetud seesama mingi rtr mudel, millest hakkan edasi ehitama?
Igatahes mul on rohkem selline plaan, et ma tahaks osta sillad mõnest netipoest ja nende külge raami ise valmis teha. Kas ma põhimõtteliselt võin võtta mingid suht suvalised sillad või mida peaks ostmisel jälgima, et mingit mõttetut väljaminekut ei teeks, ehk siis ei ostaks asju millega pärast mitte midagi peale pole hakata. Soov oleks ehitada midagi korralikku ja seega eeldatavalt metallist. Näiteks midagi sellist
http://www.rcrockcrawling.com/product_info.php?cPath=44&products_id=215Alustuseks aitab küll. Kuna ma miljonär pole, siis projekti läbiviimise ajaks plaanin mingi 6-12 kuud. Muidugi enne ei hakka midagi ehitama ega tellima, kui pole päris selge kuidas ja mis.
Ootaks nüüd tarkade sõnavõttu ja ettepanekuid.
Olgu siis öeldud, et mudelism iseenesest võõras teema pole, kuid siiani olen tegelenud rohkem sisepõlemismootoritega offroad masinatega.