Author Topic: Kaljuroomaja ROM AX10  (Read 48821 times)

antix

• Global Moderator
  • crawl team
  • kardaanid, amordid, sensorid ja harjad on kurjast
    • View Profile
Re: Kaljuroomaja ROM AX10
« Reply #15 on: April 07, 2008, 08:38:46 PM »
See kahtlemata töötab. Tavaliselt soovitatakse vist kuumas vees hoida?
Aga mulle see idee suurt ei meeldi. Ma küll faktidest ei tea, aga kui plastik sellepeale pehmemaks läheb siis on vast ka suurem tõenäosus, et plastik paigaldusel deformeerub või siis jääbki pehmemaks ka pärast jahtumist. Mõlemad tunduvad mittesoovitud tulemusena.
Väga võimalik muidugi, et ei juhtu midagi peale selle, et on lihtsam kokku panna.

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #16 on: April 07, 2008, 08:42:35 PM »
okei, vähemalt ma nüüd tean, et võib üsna jõuliselt kallale minna sellele sõlmele.
Vaterra Ascender Defender::TRX4 Sport '66 F-100
Otsid RC mudeleid? Vaata siia  ClayPit RC

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #17 on: April 07, 2008, 09:19:12 PM »
võta asja mõistusega, suru sisse suurema augu poolelt, sest nii on ta tegelikult mõeldud...been there, done that
Twin Force
Axial Blazer

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #18 on: April 07, 2008, 09:43:10 PM »
Sai see munakas siis lihahaamriga pessa taotud süsteemiga altpoolt ülespoole munakas-plastikjupp-axiga kaasas olnud mutrivõti-lihapeksu haamer  :D Paar head kolakat ja sees ta oligi ja midagi katki ei läind. Surusin ta siiski väiksemalt poolt läbi, kuna teistpidi poleks saand, sest siis oleks krae valele poole jäänd, kui see juhend just mulle tünga ei ürita teha. Igatahes sillad koos ja kana ahjus valmis  :P

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #19 on: April 08, 2008, 10:02:10 AM »
Niisiis üks magamata öö seljataga. Kella nelja ajal öösel, kui sildu külge kruvisin, viskas juba päris palju erroreid sisse. keerasin näiteks ühe amordi tagurpidi raami külge ja mõned vimkad veel). Kella viie ajal, kui auto praktiliselt koos oli, otsustasin siiski enne tööpäeva algust paar tundi magada ja nii jäigi auto vaid ühe ratta otsa, mis sai kokku pandud. Hommikul panin ühe veel kokku ja tagarattad seega olemas. Eesmised panen kokku kohe koos veljele tinariba lisamisega, mida mul veel pole. Siis vaja veel elektroonika peale panna, mis polegi nii lihtne ilmselt, sest see juhtmeposu on ikka parajalt suur, mis ära tuleb mahutada. Akud ainult täitsa puudu, kõik muu olemas. Indrek soovitas Mini inferno pakki, aga kahjuks mul sellest sõidukist ainult jooks rehve ja mootor alles.
Siis veel jäi muret tekitama rehvi "õhutus". Kuhu see auk oleks kõige mõistlikum teha? Velge või rehvi? Kiiretel masinatel tehakse rehvi sisse, et sealt tsentrifuugiga vesi väljuks, aga roomajatel kiputakse velge tegema, kuid see siiski loob soodsa olukorra vee kogunemiseks rattasse, ilma väljapääsemise võimaluseta ja seda me kindlasti ei soovi. Millist kohta te siin augustada eelistate ja miks?

Õhtupoole siis äkki õnnestub tina panema hakata ja äkki lasen selle roomaja vähe rohkem roomamisasendisse, ehk lasen vähe madalamaks  amortide sisse kütusevooliku juppide lisamise teel. Siis veel vähe imelikuna tundusid need kummipuksid, mis olid mõeldud amordivarda ümber panemiseks, kuid väljapoole amorti. ma need jätsin küll panemata, sest tundus, et nad vähendavad artikulatsiooni. On keegi ülejäänd kahest ax10 omanikust neid kasutanud? Milleks need üldse head peaks olema? Või äkki ongi nad mõeldud hoopis amordisiseseks kasutamiseks?

Daniel

• Administrator
  • crawl team
    • View Profile
« Reply #20 on: April 08, 2008, 10:49:11 AM »
Vesi läheb ratta sisse nii või naa - auguga või ilma
mina olen velje sisse teinud  :P

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #21 on: April 08, 2008, 11:07:55 AM »
Akud ainult täitsa puudu, kõik muu olemas. Indrek soovitas Mini inferno pakki, aga kahjuks mul sellest sõidukist ainult jooks rehve ja mootor alles.

Mul on paar 1050 mAh akut, kui soovid, 150.- tk Need peavad vastu pool tundi vähemalt (mul 1400 pidas üle tunni viimane kord)

Kuhu see auk oleks kõige mõistlikum teha? Velge või rehvi?
Mina tegin rehvi sisse, aga vahet pole

Õhtupoole siis äkki õnnestub tina panema hakata...
8-) njaa, õige mees ei hooli nädalapäevast...

Siis veel vähe imelikuna tundusid need kummipuksid, mis olid mõeldud amordivarda ümber panemiseks, kuid väljapoole amorti. ma need jätsin küll panemata, sest tundus, et nad vähendavad artikulatsiooni.

Minul on nad küljes, Antix`il vist mitte. vedrud vaja pehmemate vastu vahetada, kõrgem auto annab teatud eelised (ja miinused)
« Last Edit: April 08, 2008, 11:08:26 AM by Indrek_S »
Twin Force
Axial Blazer

antix

• Global Moderator
  • crawl team
  • kardaanid, amordid, sensorid ja harjad on kurjast
    • View Profile
« Reply #22 on: April 08, 2008, 11:17:22 AM »
Mina panin nad igatahes madalduseks amordi sisse, kolvi alla. Ma küll päris kindel enam ei ole, et see hea plaan oli, aga ära pole viitsinud ka võtta.

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #23 on: April 08, 2008, 11:18:43 AM »
Vedrud muidu panin kohe need kõige pehmemad terve ringi (punase tähistusega). Tunduvad natuke lühikesed, kui auto üles tõsta, siis ei ulati ühest otsast teiseni, Kui spacer vahele panna siis on okei, aga üldiselt ei taha panna, vaid võiks hoopis amorti sellevõrra kirjeldatud viisil lühemaks teha, aga see peale testsõite siis juba, praegu ei hakka enam lahti kiskuma.

Noh, kõik aktivistid korraga online  [smiley=cheers.gif]
« Last Edit: April 08, 2008, 11:21:39 AM by R0mm »

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #24 on: April 09, 2008, 10:40:55 AM »
Täna hommikul panin tööjuures mõlemad esirattad ka kokku. Sain sõbralt päris head tinariba ka, kus kõik "plönnid on eraldi kahepoolse teibi peal ja seega väga hea oli neid rulli keerata ümber ratta. Panin ühe kihi, raskust ei tea, kuna tina peale pold kirjutatud, kuid rattaid saab ju alati kaaluda, kui mingi sportlik huvi selles osas tekib. Veerev raam on nüüd valmis. Külge vaja panna elektroonika, mille paigaldamisega alustan täna õhtul.

Tegin mõned pildid ka selle asja ehitusest ja näeb neid siin http://s200.photobucket.com/albums/aa170/R0mm/AX10/
Viimased 6 pilti ronisid küll ettepoole...

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #25 on: April 09, 2008, 09:43:19 PM »
Auto koos, elektroonika peal, kere vajab värvi. Võib siis juhtuda, et järgmine kord juba kolm ax10 kuskilt koos turnimas lisaks muudele masinatele.  [smiley=cheers2.gif]

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #26 on: April 10, 2008, 10:38:15 PM »
Täna õhtul siis tuli hea idee katsetamiseks kasutada 5-cell akupakki, mis tegelikult mõeldud vastuvõtjale nitrokatel. Täitsa hakkas sellega isegi tööle. Saab sõita väääga aeglaselt ja ka suht kiiresti. Elektroonikapool tundub hea, kuid ilmselt siiski piduriks on AM27 raadiosüsteem. Mul 2 pulti, millest ühel antenn päris ära murdunud (järgi umbes 15 cm jupp) ja sellega oli siin toas sõites kohati seda nn clitchimist (raadohäired). Paar korda lülitas ESC end lausa välja mõneks hetkeks. Ausaltöelda ma ei teagi miks ta seda tegi, aga ma mõtlen, et äkki sellepärast, et levi kadus ja sellega seoses mingi failsafe? Või siis hoopis ei suuda see aku piisavalt voolu anda läbi nende peenikeste juhtmete mis tal küljes on. Või on mõni muu põhjus? Esimene brushless mul ja ei ole väga kodus sel teemal. Ma tean ainult, et ESC võib end siis välja lülitada kui ta kuumaks läheb, kuid selle aja jooksul mis ma siin toas ringitasin ei läind ESC ega mootor isegi leigeks. Igatahes vahetasin siis pulti, millel terve antenn küljes ja eelpool kirjeldatud anomaaliad kadusid.

Häirivaks osutus oodatud parema esiratta trikitamine, mis teadagi tahtis end igal võimalikul momendil maast lahti tõsta. Selle vastu peab midagi välja mõtlema. Aku pistsin ka muidugi praegu tagumise servoplaadi otsa, kuna sinna oli kõige lihtsama teda panna. Ilmselt saaks ta panna esisillale paremale poole, et seda kohta raskemaks teha. No vot, homme võibolla katsetan õues ka.

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #27 on: April 10, 2008, 10:55:39 PM »
see ühe esiratta õhkutõusmine kiirendusel on torque-twist. see on kardaanautole kohane. seda saab vältida erineva jäikusega vedrusi kasutades
Twin Force
Axial Blazer

Rom

• crawl team
  • *
  • ClayPitRC
    • View Profile
    • ClayPitRC.eu
« Reply #28 on: April 11, 2008, 10:03:43 AM »
Vedrusid peab natuke katsetama ilmselt küll, praegu kõik kõige pehmemad. Hommikul panin giga crusheri kere Akselile selga, natuke suur on, tagarataste koopad liiga väiksed. Seega sohiga ikka ei pääse ja peab Akseli oma kasuka ikka ära värvima ja kasutusse võtma. Kahjuks ei näe kuskil sobivat värvitooni ja tegelikult polegi veel päris selge kas teen ühe või kahe värviga.

Indrek_S

• crawl team
  • *
  • only shafty
    • View Profile
« Reply #29 on: April 11, 2008, 01:11:08 PM »
Hea valik värve (mitmeid kümneid toone) on HIP laos/poes koha peal
Twin Force
Axial Blazer